Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Fonkel
  Jachtlaan 14
  6713 KM Ede
  T 0318 - 644 090
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Schoolarts

Entreeonderzoek speciaal onderwijs

Tijdens het entreeonderzoek onderzoekt de arts de leerling uitgebreid. Er vindt een analyse laats van de sociaal-medische situatie (onder andere medicijngebruik, ontwikkelings- en vaccinatiestatus) en er is een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Andere onderzoek onderdelen zijn:
 • zelfredzaamheid
 • het gedrag
 • sociale vaardigheden
 • lichamelijke beperkingen.

Preventieve Gezondheidsonderzoeken

In het speciaal onderwijs worden de leerlingen na het entreeonderzoek nog drie maal onderzocht. Per leerling wordt een individueel plan gemaakt. Leerlingen beneden de 8 jaar krijgen een tweejaarlijks gezondheidsonderzoek en leerlingen boven de 8 jaar worden om de drie jaar gezien.

De preventieve gezondheidsonderzoeken bevatten een analyse van de sociaal-medische situatie en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ook wordt gekeken naar de psychosociale gezondheid, de lichamelijke ontwikkeling en het welbevinden van het kind. U krijgt vooraf bericht van de GGD wanneer uw kind voor een medisch onderzoek wordt opgeroepen.

De wettelijk verplichte standaardonderzoeken van 5/6-jarigen en 10/11-jarigen worden uitgevoerd door de schoolarts. Bij deze onderzoeken worden standaard de lengte en het gewicht gemeten. Bij de 5/6 jarigen wordt ook gekeken naar de motoriek, het gezichtsvermogen en het gehoor. Bij de 10/11 jarigen wordt het gezichtsvermogen en het gehoor op indicatie getest. De sociaal-emotionele ontwikkeling wordt beoordeeld met een landelijk gebruikte vragenlijst (SDQ).

Ook op uw initiatief kan er naast de standaard-onderzoeken een afspraak gemaakt worden met de schoolarts.

Nog vragen of een afspraak maken:
. Stuur een email naar: ggd@vggm.nl
· Of bel ons op werkdagen tussen 9.00-12.00 en 13.00 en 17.00.
  Tel: 088-3556000.
. JouwGGD.nl (website met informatie voor jongeren)

Su'dad Badrawi.JPGSu'dad Badrawi

Samenwerking

:

Help (nieuw venster)