Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Fonkel
  Jachtlaan 14
  6713 KM Ede
  T 0318 - 644 090
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Praktisch

Inventarisatieformulier

Aan het begin van elk schooljaar ontvangt u een inventarisatieformulier, dat u moet invullen. Zo houden wij de gegevens van uw kind over medicijngebruik, taxivervoer, telefoonnummers en een eventueel dieet actueel. Dit is belangrijke informatie is voor ons. Wilt u daarom wijzigingen in deze gegevens altijd aan ons doorgeven?

Gymkleding & douchen

Alle leerlingen hebben twee keer per week gymnastiekles. Daarvoor hebben ze een korte sportbroek, een t-shirt, en sportschoenen (geen zwarte zolen) nodig. Voor het douchen na de gymles zijn een handdoek en doucheschuim belangrijk. In principe douchen alle leerlingen van de groepen 4 t/m 8 na de gymles. In overleg met ouders kan hiervan afgeweken worden. De gymspullen moeten in een aparte tas meegenomen worden.

Hoofdluis

Hoofdluis is een regelmatig terugkerend probleem op alle scholen. Als u hoofdluis constateert bij uw kind, wilt u dit dan zo snel mogelijk doorgeven aan de groepsleraar? Dan kunnen in overleg met u maatregelen getroffen worden. Na elke vakantie controleren de onderwijsassistenten de leerlingen.

Mobiele telefoon en waardevolle spullen

Uw zoon/dochter mag een mobiele telefoon meenemen, maar tijdens lestijd mag deze niet gebruikt worden. Mobiele telefoons staan onder lestijd uit. De groepsleraar houdt ze in bewaring. De leerlingen mogen draagbare spelcomputers, buitenspelmateriaal als skeelers en een wave-board mee naar school nemen. De school is echter op geen enkele manier aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging.

Eten & drinken

Tijdens de ochtend- en middagpauze kan uw kind een beker melk, een pakje sap of iets dergelijks drinken (geen frisdrank) en een tussendoortje eten. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een liga, boterham of een stuk fruit meenemen.
Op alle dagen blijven de leerlingen tussen de middag op school. Er wordt gezamenlijk gegeten. De leerlingen nemen zelf een lunchpakket mee. Dit bestaat uit brood, fruit en iets te drinken. Wij staan het nuttigen van warme dranken niet toe vanwege het gevaar voor andere leerlingen. Tijdens de pauzes en voor- en na schooltijd is er altijd toezicht op de leerlingen. In de lunchpauze wordt er gegeten in de groep en daarna gaan de leerlingen buiten spelen op het schoolplein, zodat ze weer fris aan het lesprogramma kunnen beginnen.

Schoolzwemmen

Op dit moment is er geen mogelijkheid tot schoolzwemmen, vanwege gemeentelijke bezuinigingen. We onderzoeken de (financiële) mogelijkheden om toch zwemlessen aan te bieden.

Taxivervoer

Veel leerlingen komen met taxibusjes naar school. Wij proberen in overleg met gemeenten, de taxibedrijven en de ouders het vervoer zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch zijn er wel eens problemen. Wij adviseren u dan om contact op te nemen met het taxibedrijf of met de afdeling Onderwijs van het gemeentehuis in uw woonplaats.
  
Foto en Film
Om privacy redenen heeft De Fonkel de volgende richtlijnen voor foto en film vastgesteld:
 • Beeldopnames voor directe begeleiding. Hiervoor vragen wij geen   toestemming aan ouders. Deze opnames gebruiken we alleen in school.
 • Foto- en filmopnames voor publicatie. Wij vragen alle ouders eenmalig toestemming voor het maken van opnames van hun kind, voor publicaties, zoals in de schoolgids en op de website.
 • Opnames bijzondere activiteiten. Ouders mogen opnames maken van speciale activiteiten op school. Deze opnames mogen ze uitsluitend in huiselijke kring vertonen.

Praktisch

:

Help (nieuw venster)