Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Fonkel
  Jachtlaan 14
  6713 KM Ede
  T 0318 - 644 090
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Handig om te weten

Medicijngebruik
Wij vragen u om duidelijke informatie over het medicijngebruik van uw kind. Geef medicijnen veilig en in de juiste dosering mee naar school. Wij vragen u bij verandering van medicijnen of dosering dit altijd door te geven aan de leraar. Wij hebben uw schriftelijke toestemming nodig om medicijnen toe te mogen dienen. Aan het begin van elk schooljaar ontvangt u een inventarisatieformulier dat u moet invullen. Zo houden wij de gegevens van uw kind over medicijngebruik, taxivervoer, telefoonnummers en een eventueel dieet actueel.
 
Gymkleding
Alle leerlingen hebben twee keer per week gymles. Daarvoor hebben ze een korte sportbroek, een T-shirt en sportschoenen (geen zwarte zolen) nodig. Voor het douchen na de gymles zijn een handdoek en doucheschuim belangrijk. In principe douchen alle leerlingen van de groepen 4 t/m 8 na de gymles. In overleg met ouders kan hiervan afgeweken worden. De gymspullen moeten in een aparte tas meegenomen worden.
 
Sponsoring
De school maakt geen gebruik van geld, goederen of diensten, waarvoor een sponsor een tegenprestatie verlangt in schoolverband.
 
Foto en film
Als uw kind voor het eerst bij ons op school komt, vragen wij u eenmalig toestemming voor het maken en gebruiken van beeldmateriaal van uw kind. Een zorgvuldig, integer en positief gebruik van beeldmateriaal staat bij ons voorop, zonder commerciële doeleinden. Bij twijfel of als wij een portretfoto of een foto voor een campagne willen gebruiken, nemen wij altijd contact met u op. Als u ondanks gegeven toestemming toch bezwaar heeft tegen een publicatie, dan kunt u dat bij ons aangeven. Wij zullen dan onze uiterste best doen deze te verwijderen.
 
Bescherming persoonsgegevens
onderwijs en begeleiding en de administratie van de school, worden gegevens over uw kind vastgelegd. Dit is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang tot deze gegevens is beperkt. De school maakt ook gebruik van digitaal leermateriaal. De leveranciers van deze leermaterialen ontvangen een beperkt aantal leerling gegevens. We hebben met hen afspraken gemaakt over het gebruik van deze gegevens, zodat misbruik wordt voorkomen. Leerling informatie wordt alleen gedeeld met andere organisaties als ouders hier toestemming voor geven of als uitwisseling verplicht is volgens de wet. In het privacyreglement is beschreven hoe we omgaan met leerling gegevens en wat de rechten zijn van ouders en leerlingen. Desgewenst kunt u dit reglement op school inzien.
 
Activiteiten en vieringen
Onze school organiseert een aantal activiteiten die niet onder de normale schoolactiviteiten vallen. Denk bijvoorbeeld aan de sportdag en het schoolreisje. Bij sommige activiteiten, zoals sinterklaas, kerst, sportdag, voetbaltoernooi, sponsorloop, het praktisch verkeersexamen en uitstapjes, vragen we de hulp van ouders. U kunt aan het begin van het schooljaar een formulier invullen om aan te geven waarbij u wilt helpen.
 

Praktisch

:

Help (nieuw venster)